Zpět
Čas prípravy Čas přípravy

50 minút

Počet porcií Počet porcí

2

Potřebujeme

  • 180g Špaldová mouka celozrnná
  • 200ml Kefír 1,5% tuku
  • 20g Žloutek
  • 6g Kypřící prášek do pečiva
  • Himalájská sůl
  • 260g Kuřecí prsa
  • 100g Cibule
  • 3g Česnek
  • Himalájská sůl
  • Pepř černý mletý
  • Sušená mletá paprika
  • Hořčice

Domácí kuřecí cigánská

Čas prípravy Čas přípravy

50 minút

Počet porcií Počet porcí

2

Potřebujeme

  • 180g Špaldová mouka celozrnná
  • 200ml Kefír 1,5% tuku
  • 20g Žloutek
  • 6g Kypřící prášek do pečiva
  • Himalájská sůl
  • 260g Kuřecí prsa
  • 100g Cibule
  • 3g Česnek
  • Himalájská sůl
  • Pepř černý mletý
  • Sušená mletá paprika
  • Hořčice

Miluješ klasickou cigánskou, ale chceš si ji dopřát v zdravější verzi? Připrav si doma tuto fit alternativu, která chutná jako z oblíbeného stánku, ale bez zbytečného tuku a bílého pečiva. Náš recept využívá šťavnatá kuřecí prsa, která jsou marinovaná v hořčici, česneku a paprice, což jim dodá bohatou chuť a vůni. Celé to doplňuje domácí špaldová žemle ze základních surovin - kefíru, celozrnné mouky a kypřicího prášku, která je nadýchaná, jemná a bez prázdných kalorií. Opečená cibulka dodá sladkou chuť a strukturu, která tuto cigánskou povyšuje na zážitek. Perfektní jídlo na víkendový oběd nebo jako zdravější verze streetfoodu, kterou si můžeš dopřát i během proměny. Stačí už jen připravit, navrstvit a s chutí se zakousnout!

Postup:

Krok: 1

Nejprve připravíme žemle na cikánskou. Smícháme kefír, mouku, kypřící prášek a sůl. Vytvarujeme dva bochánky ve tvaru žemliček, vrch potřeme žloutkem a dáme péct do trouby na 180°C na cca 20 - 25 min.

Krok: 2

Kuřecí prsa umyjeme, osušíme a nakrájíme na steaky. Jemně je naklepneme, ale ne na tenké plátky. Z každé strany maso dobře osolíme, opepříme a přidáme červenou mletou papriku.

Krok: 3

Na každý kousek masa rozetřeme lžičku hořčice (z každé strany) a podle chuti přidáme prolisovaný česnek. Takto připravené maso přeložíme do uzavíratelné mísy a dáme odležet do lednice.

Krok: 4

Poté rozpálíme olej na pánvi a maso prudce opečeme z každé strany. Teplotu snížíme a pečeme do měkka.

Krok: 5

Maso vybereme, do té samé pánve přidáme nakrájenou cibuli na měsíčky a opečeme do zlatova.

Krok: 6

Rozkrojíme žemle, navrstvíme maso, cibuli, přidáme hořčici a zavřeme druhou polovinou žemle.

Zhubni s DaVe

Zhubni s DaVe
Redaktor DaVe

Tvoříme pro Vás obsah z kuchyně DaVe.

Nutriční hodnoty na porci

Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina Kalorie
49g 72g 9g 14g 540kcal
Kontaktujte nás e-mailem nebo telefonicky +421 907 372 508 v čase Po - Pá od 9:00 do 15:00h. Pomůžeme vám co nejdříve to bude možné.
Dávid Takáč | Schudni s DaVe
Mgr. Dávid Takáč
Veronika Takáčová | Schudni s DaVe
Bc. Veronika Takáčová

Schudni s DaVe s. r. o.
Sídlo: Košická 1755/34
903 01 Senec

IČO: 53886445
DIČ: 2121516870
IČ DPH: SK2121516870